Turska

Proteže se preko dva kontinenta, te je zbog položaja na dva kontinenta te je jedinstveni spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija. Turska je jedno od omiljenijihmesta koje turisti biraju za svoje putovanje, a razlog tome je i bogata istorija, te raznolikost kulturnog nasleđa. U Turskoj se preporučuje kupovina predmeta od kože, keramike, te sagovi, a posebno proizvodi od pamuka i zlata zbog povoljnih cena i dobrog kvaliteta. No, tu će Vas dočekati nezaobilazno cenkanje! To Vam se može u početku činiti čudno, ali to je deo kulture te zemlje, te možda zapravo shvatite da ste umetnik u cenkanju.

Svakako ne propustite probati turske specijalitete koji su poznati i u Evropi kao što je kebab s različitim vrstama mesa u lepinji ili posebno pripremljenom testu uz koji se najčešće pije Ayran (osvežavajući slani jogurt), a tu su i nezaobilazni i nadaleko poznati ćevapčići.

U Turskoj Vas ne treba iznenaditi ljubaznost domaćina, jer su oni jako gostoljubivi, te će Vas uvek rado ponuditi čašicom prave turske kave, čajem, rakijom ili nacionalnim pićem Raki koje je omiljeno širom Evrope, a poznatije je pod imenom lavlje mleko jer pobeli u dodiru s vodom. Možda će Vam biti zanimljiva činjenica da u Turskoj nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola, no ipak ćete verovatno imati problema da ga pronađete u trgovinama. Za vreme odmora Vam predlažemo da pijete kupovnu vodu u bocama. Turska neprestano privlači sve više turista, jer je idealna destinacija za odmor, te će sigurno i Vas osvojiti ako se odlučite na ovo putovanje!

 

 

KUŠADASI +2 noćenja

 

KUŠADASI

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.